Ontwerp van de Bull-it roosterschuif

De Bull-it mestschuif is vanuit de praktijk (door)ontwikkeld.

Bij het ontwerp van de elektrische roosterschuif is rekening gehouden met het agressieve stalklimaat en gebruikersgemak. Daarom is de Bull-it mestschuif zowel vooruit als achteruit aangedreven. En daarbij uiterst makkelijk in bediening en gebruik.

3D ontwerp van de Bull-it roosterschuif

De stalen behuizing is gegalvaniseerd en alle bevestigingsmaterialen, zoals bouten en moeren, zijn van RVS. De rubberstrip is daarom na jaren van gebruik nog te vervangen. Deze rubberstrip is van een slijtvaste rubbersoort gemaakt, waardoor deze lang meegaat. Tevens is de rubberstrip omkeerbaar; is de rubberstrip versleten, dan keert u hem om, zodat de andere kant ook nog te gebruiken is. Hierdoor wordt de levensduur van de rubberstrip verdubbeld. Ook hebben de gebruikte elektronica en de overige onderdelen zich bewezen in het stalklimaat.

Compact en wendbaar ontwerp.

Door de zeer compacte bouw kan de Bull-it onder een hek door wat slechts op 40 cm hoogte hangt. Hierdoor hoeft het hek niet geopend te worden.
De bediening is traploos in hoogte verstelbaar, zodat iedereen er comfortabel mee kan werken.
Doordat deze mestschuif voorzien is van een differentieel in de aandrijving, is tijdens het draaien en keren ook nog tractie aanwezig.
De elektrische mestschuif is zeer wendbaar, mede doordat het een “walk-behind” machine is. Klein, maar fijn!

Bull-it elektrische mestschuif

Geschiedenis van de Bull-it mestschuif.

Het ontwerp van de Bull-it roosterschuif vind zijn oorsprong rond 2004-2005. Rond dat jaartal werd er een elektrisch aangedreven mestschuif aangeschaft voor gebruik op de eigen melkveehouderij met ca 80 melkkoeien. Dat het een handig apparaat was, was al snel duidelijk. Sinds de elektrische mestschuif zijn intrede deed, werd de gehele roostervloer geschoven. Een karweitje wat binnen 5 minuten klaar was en 2 maal daags werd gedaan. Dat slechts 2 maal daags mestschuiven al zoveel impact kon hebben op de reinheid van de veestapel hadden we nooit verwacht. De uiers en staarten van de koeien waren een stuk zuiverder, dan voorheen. Of dit enig effect heeft op het celgetal of de klauwgezondheid, durven we niet te zeggen (daar zijn veel meer factoren voor verantwoordelijk), maar het werkt wel een stuk prettiger!

De Mustang roosterschuif

Er werd besloten om in eigen beheer ook elektrisch aangedreven roosterschuiven te gaan produceren, voor de collega melkveehouders. Sinds 2006 maakt Van Alphen techniek & design elektrisch aangedreven roosterschuiven.
Het eerste type, kreeg de naam “Mustang”.

"Mustang" elektrische mestschuif
Dit is de “Mustang” elektrische roosterschuif; het eerste type wat er gemaakt is.
De Bull-it roosterschuif

De Mustang roosterschuif is vanuit de praktijk verder ontwikkeld tot de Bull-it roosterschuif.
Enkele zwakke punten werden aangepakt en de sterke punten van de “Mustang” werden behouden.

Zo is de enkele V-schuif niets veranderd. Ook de elektronische regeling doet zijn taak uitstekend (zelfs in het agressieve stalklimaat).

De Bull-it is uitgerust met een krachtige 24V aandrijving. Hierdoor is een zeer betrouwbare machine ontstaan.

Bull-it mestschuif

Van Alphen techniek design ontwerpt en fabriceert elektrische mestschuiven die zich onderscheiden in wendbaarheid en kwaliteit! Ook voor onderhoud, reparatie en onderdelen van bijna alle merken mestschuiven, bent u op het juiste adres.