Goede service voor uw elektrische accu mestschuif

Service om stilstand te beperken

Voor service aan uw Bull-it accu mestschuif kunt u contact opnemen. Hoe goed de kwaliteit en duurzaamheid van de verschillende onderdelen ook is, er kan altijd wel iets kapot gaan, waardoor stilstand optreed. Eerlijk is eerlijk. En om dat zoveel mogelijk te beperken is het handig dat u rechtstreeks in contact staat met de fabrikant. Telefonisch, per e-mail of via Whatsapp is contact op te nemen. Samen lossen we het op! “Contacteer de man, die het maken kan!”

Reinigen van de elektrische roosterschuif

Hoe groot de verleiding ook is om de mestschuif te reinigen met water, dit is absoluut uit den boze. Wanneer uw TV stoffig is, spoelt u deze dan ook af met water? Of nog erger; met een hogedrukreiniger? Dat bedoel ik!

Water en elektriciteit gaan niet samen. En hoewel de machine er gesloten uitziet; water komt al door de kleinste openingen naar binnen.

Een hogedrukreiniger is zelfs in staat om beschadigingen toe te brengen aan afdichtingen, met lagerschades als gevolg.

Wilt u de roosterschuif toch reinigen? Doe dit dan zonder water.

Acculaders

Gebruikershandleidingen van verschillende merken/typen acculaders.

Victron IP67

Studer MBC

Ansmann ALCT

Display

De Bull-it roosterschuif van Van Alphen techniek & design is voorzien van een display, waarop de accuspanning te zien is. Tevens geeft deze display weer in welke staat de elektronica zich bevind.
Indien er een “fout” is wordt dit ook op de display weergegeven door een aantal snel knipperende LED’s.
Als uitbreiding op de service staat hieronder een overzicht van verschillende mogelijkheden en hun betekenis.

Overzicht

service pagina va-display-0

Geen enkele LED licht op, want er komt geen stroom bij de elektronica. Waarschijnlijk staat de machine gewoon uit. Schakel de machine in.


va-display-5-steady

Een “X” aantal LED’s lichten op, zonder te knipperen. Dit is de “normale” staat, wanneer de machine ingeschakeld is. Meer LED’s=meer accuspanning, minder LED’s=minder accuspanning.


va-display-ripple

De gashendel is (te snel) verplaatst terwijl het voertuig werd ingeschakeld. Plaats de gashendel in de neutrale stand en schakel het voertuig uit en weer aan.


va-display-6-sleep

De automatische slaapstand. Schakel het voertuig uit en weer aan. Dit zal optreden wanneer de elektronica enkele minuten niet gebruikt wordt.


va-sf-display-2

Enkele langzaam knipperende LED’s. Geen nood, dit is geen fout. De accuspanning is dermate laag dat de accu’s opgeladen moeten worden.


va-ff-display-9

De elektronica heeft een fout geconstateerd. Het aantal snel knipperende LED’s geeft een bepaalde foutcode. Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden.

va-ff-display-1

De batterij moet worden opgeladen of er is een slechte aansluiting op de accu. Controleer de aansluitingen van de batterij. Als de aansluitingen goed zijn, probeer de batterij op te laden.


va-ff-display-2

De motor heeft een slechte verbinding. Controleer alle verbindingen tussen de motor en de elektronische regeling.


va-ff-display-3

De motor heeft kortsluiting met een accu. Controleer alle verbindingen tussen de motor en de batterij.


va-ff-display-4

Niet in gebruik.


va-ff-display-5

Niet in gebruik.


va-ff-display-6

De rijbevoegdheid van de elektronische regeling wordt verhinderd. (Waarschijnlijk doordat de acculader is aangesloten)


va-ff-display-7

Een gaspedaal foutcode is aangegeven. Zorg ervoor dat het gas zich in de ruststand bevindt voor het inschakelen van het voertuig.


va-ff-display-8

Een controlesysteem foutcode is aangegeven. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vastzitten.


va-ff-display-9

De handrem heeft een slechte verbinding. Controleer de handrem- en motor aansluitingen. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn aangesloten.


va-ff-display-10

Een verkeerde spanning bereikt de elektronische regeling. Dit wordt meestal veroorzaakt door een slechte accu-aansluiting. Controleer de accu-aansluitingen.


Mochten er andere vragen zijn, neem dan contact op via de contactpagina.

Van Alphen techniek design ontwerpt en fabriceert elektrische mestschuiven die zich onderscheiden in wendbaarheid en kwaliteit! Ook voor onderhoud, reparatie en onderdelen van bijna alle merken mestschuiven, bent u op het juiste adres.