Elektrische mestschuif; Krachtig en extreem wendbaar

De Bull-it elektrische mestschuif is niet meer verkrijgbaar!

De Bull-it elektrische mestschuif is klein van gestalte, maar groot in prestaties.

De Bull-it elektrische roosterschuif is zowel vooruit als achteruit aangedreven door een krachtige 24V aandrijfunit. Deze aandrijving is een gesloten systeem, voorzien van differentieel, zodat er tijdens het draaien ook nog tractie is op beide wielen. Handig om mest te schuiven in de hoeken van de stal.

Stalen tandwielen brengen het motorvermogen over naar het differentieel en dit allemaal in een gesloten unit.
Slippende V-snaren, kettingen spannen, etc is dus niet aan de orde bij de Bull-it.

Elektrische mestschuif slijtvaste rubberstrip.
De slijtvaste rubberstrip op de roosterschuif is omkeerbaar, waardoor de levensduur verdubbeld.
Geen dubbele, maar een enkele V-schuif, volstaat voor de Bull-it mestschuif.

De Bull-it elektrische mestschuif is speciaal ontworpen voor het mestschuiven in de rundveestal.  Het eerste wat opvalt is de aanwezigheid van de enkele V-schuif. Of de afwezigheid van een dubbele schuif…

Een enkele goedwerkende V-schuif op de elektrische mestschuif, maakt een dubbele overbodig.
“De meeste anderen” hebben een dubbele schuif op hun machine gemonteerd voor een schoon resultaat. Door het uitgekiende ontwerp van de Bull-it is dit niet nodig en volstaat een enkele V-schuif voor hetzelfde resultaat.

Een enkele V-schuif veroorzaakt minder wrijving dan een dubbele schuif. Voordeel hiervan is dat er minder trekkracht nodig is. Dit resulteert weer in minder stroomverbruik.

elektrische mestschuif accu's.
De energie om mest te schuiven haalt de Bull-it elektrische roosterschuif uit 2 in-serie-geschakelde accu’s. Door de standaard ingebouwde acculader worden de accu’s in prima conditie gehouden.
Ingebouwde acculader

Een waterdichte 24V acculader is standaard ingebouwd, wat de kans op beschadigen enorm beperkt.

Standaard een ingebouwde, waterdichte acculader. Enkel de roosterschuif naar een stopcontact rijden, inpluggen en klaar!
Wendbaar.

Doordat de Bull-it een “walk-behind” machine is, is deze extreem wendbaar en is deze te keren op de plaats waar hij staat. Ook handig om mest in de hoeken van de gang te verwijderen. Dus met deze machine keer je wel in 1 keer om op de roostervloer.
Tevens is de laatste versie Bull-it standaard voorzien van massief kunststof velgen.

elektrische roosterschuif traploos verstelbare hoogte
De accu mestschuif is zeer compact en duurzaam gebouwd. Alle bevestigingsmaterialen zijn uitgevoerd in RVS, evenals het deksel. De bediening is traploos in hoogte verstelbaar.
Capaciteit.

De Bull-it mestschuif maakt de roosters schoon met een capaciteit van 1,25 M2 /sec. Bij een stallengte van 50 mtr en 2 roostergangen van elk 3,5 mtr breed (of totaal 7 mtr), betekend dit dat het mestschuiven binnen 5 minuten klaar is. Mits u hem bij kunt houden!

elektrische mestschuif detail van de bediening
De mestschuif is degelijk uitgevoerd en kan wel een stootje hebben. Het gehele frame is gegalvaniseerd. En “made in NL”.

Deze roosterschuif kan ook ingezet worden voor andere doeleinden. Het pad achter de stal, de wachtruimte voor de melkstal, in de sleufsilo, restvoer uit de voergoot schuiven (wel even de machine schoonmaken).

Bull-it elektrische mestschuif logo

Van Alphen techniek design ontwerpt en fabriceert elektrische mestschuiven die zich onderscheiden in wendbaarheid en kwaliteit! Ook voor onderhoud, reparatie en onderdelen van bijna alle merken mestschuiven, bent u op het juiste adres.